tuinhuis - tuinhuizen - tuinhuisjesCottage tuinhuis

Cottage tuinhuis Heel populair bij veel Belgen is het cottage tuinhuis. Een luxueuzere vorm van een tuinhuis, die een bijgebouw en een tuinhuis combineert.
De overgrote meerderheid van cottage tuinhuizen zijn gemaakt uit hout, en dienen als tuinhuis (opbergruimte) maar terzelfdertijd ook als een soort bijgebouw waar men op mooie zomerdagen van kan genieten.
Kijk zeker ook eens op poolhouse-info.be als je meer info wilt over zo'n luxueus poolhouse.

Veel wordt ook geopteerd voor een carport en/of terrasoverkapping aan een cottage tuinhuis te integreren. (Kijk voor meer info ook eens naar carportinfo.be)

Kenmerken van een cottage tuinhuis


Wanneer spreken we eigenlijk van een cottage tuinhuis? Algemeen kan men stellen dat het om een cottage tuinhuis gaat als aan (bepaalde) van deze voorwaarden wordt voldaan:

- Het tuinhuis heeft een zadeldak met of zonder wolfdak. De scherpte van het dak kan verschillend zijn. - De dakbedekking bestaat uit dakpannen, of riet. Geen gewoon houten dak.
- Het tuinhuis is mooi afgewerkt met ramen en deuren en passende omheiningen.
- In vele gevallen is er ruimte voorzien voor een overkapping zoals een carport of terrasoverkapping.


Inspiratie cottage tuinhuis


Wil je graag wat ideetjes op doen betreffende cottage tuinhuizen? Bekijk dan zeker de volgende foto's!

cottage tuinhuis cottage tuinhuis cottage tuinhuis

Kostprijs cottage tuinhuis


In de inleiding van dit artikel vermeldden we al dat het hier gaat om luxueuzere tuinhuizen, en bij luxe mag je natuurlijk een hoger prijskaartje verwachten!
Afhankelijk van jouw wensen en noden kan je een groot prijsverschil terugvinden bij cottage tuinhuizen.

Er bestaan doe-het-zelf pakketten, maar vaak zijn deze niet eenvoudig te plaatsen en relatief klein. Toch zijn er uiteraard ook uitzonderingen.

Prijzen voor deze doe-het-zelf pakketten beginnen bij +/- 2000 euro. Prijzen voor (geplaatste) cottage tuinhuizen kunnen makkelijk oplopen tot 15000 euro of meer.

Bedenk hierbij dat de prijs ook zal toe- of afnemen met de opties die je wenst.
Extra opties die mogelijk zijn, zijn bijvoorbeeld: keuze uit dakbedekking, (extra) funderingsbalken, vloerbedekking, goten voor de afvoer van water, verschil in de dikte van de wandpanelen, plaatsingskosten, ...