tuinhuis - tuinhuizen - tuinhuisjesMetalen tuinhuizen

modern design tuinhuis Een vaak eenvoudige en snelle oplossing voor personen die geen fortuin willen uitgeven aan een sterk en stabiel tuinhuis. Metaal heeft vele voordelen en vaak vind je deze tuinhuisjes terug bij de betere doe-het-zelf zaak.

De typische look van een metalen tuinhuis is een vierkantige of rechthoekige doos bestaand uit golfplaat, eventueel met schuin dak, en met geen of erg weinig ramen.

Dit tuinhuis mag dan wel een mooi design missen, het blijft even functioneel als andere tuinhuizen.Bij metalen tuinhuizen heb je meestal de keuze uit één van twee metalen: ofwel aluminium, ofwel staal.
Stalen tuinhuizen hebben meestal nog een chemisch proces ondergaan, om ze zo vochtwerend te maken, zodat ze onmogelijk kunnen beginnen roesten. Aluminium is van zichzelf al vochtwerend, maar een tuinhuis dat volledig uit aluminium wordt gemaakt zal je niet gauw vinden.
Meestal wordt aluminium gebruikt voor kozijnen, staanders, profielen, ...
In de meeste gevallen zal je dus een tuinhuis uit staal te zien krijgen als je voor een metalen tuinhuis kiest.

Voordelen en nadelen


Voordelen

Nadelen


Kostprijs metalen tuinhuis


Zoals je wellicht al weet is een metalen tuinhuis in de meeste gevallen zelf te plaatsen.
Deze doe-het-zelf pakketten drukken de prijs van een metalen tuinhuis nog meer.
De prijs van een metalen tuinhuis hangt vooral af van de grootte van het tuinhuis (hoogte en breedte zijn beiden belangrijk!), maar ook eventuele 'binnenafwerking'.
Stel je bij die binnenafwerking echter niet te veel voor, meestal gaat het om schappen en kapstokken om zaken aan op te bergen.

Zoals je hieronder kan zien beginnen de prijzen van zo'n metalen tuinhuis rond driehonderd euro.


Design metalen tuinhuis


99% van de metalen tuinhuizen die je zal tegenkomen zijn kant-en-klare tuinhuizen. Toch zijn er ook firma's die metalen tuinhuizen plaatsen met een design look.
Hieronder enkele voorbeelden van deze oogstrelende metalen tuinhuizen.

design metalen tuinhuis
design metalen tuinhuis
design metalen tuinhuis
design metalen tuinhuis