tuinhuis - tuinhuizen - tuinhuisjesTuinhuizen prijzen

tuinhuizen prijzen - wat kost een tuinhuis? Natuurlijk wil iedereen wel een prachtig tuinhuis waarvan iedere bezoeker denkt: "Zo'n tuinhuis zou ik ook willen!", maar de realiteit is natuurlijk dat deze prachtige tuinhuizen vaak stukken van mensen kosten.
Als je genoegen neemt met een simpel tuinhuisje, kan je met een beperkt bedrag al redelijk ver komen.
We bespreken waar de prijs voor een tuinhuis van afhangt, hoe je goedkope(re) tuinhuizen op de kop kan tikken en we geven je enkele gemiddelde prijzen mee, van zowel doe-het-zelf pakketten als op maat gemaakte tuinhuizen.
Waar hangt de prijs van af?

prijzen tuinhuizenEr zijn verscheidene zaken die de prijs van een tuinhuis beïnvloeden.
Zo is er alleereerst de materiaalkeuze. De meeste tuinhuizen worden dan wel gemaakt uit hout, toch zijn er ook nog andere materialen zoals steen en metaal.
Maar ook in houtsoorten zijn er heel wat verschillen. Zo zal een eiken tuinhuis meer kosten dan een goedkopere houtsoort.

De tweede factor die de prijs beïnvloedt is natuurlijk de grootte.
Hoe groter het tuinhuis, hoe meer grondstoffen nodig zijn om dat bijgebouw te vervaardigen. Waardoor het ook maar logisch is dat een groter tuinhuis ook meer kost.

Andere factoren die tot de prijs bijdragen zijn eventuele plaatsingskosten, extra's zoals ramen, deuren, leidingen, afwateringspijpen, verlichting, ...
Maar ook de kosten van de fundering zijn belangrijk.
Voor sommige tuinhuizen is een extra fundering niet meer nodig, maar voor de meeste gevallen is dit zeker aangeraden.

Gemiddelde prijzen tuinhuizen

tuinhuis prijs Een exacte prijs kunnen we je niet geven; niet voor doe-het-zelf pakketten en niet voor op maat gemaakte tuinhuizen.
De exacte prijs kan je te weten komen door offertes aan te vragen of door het internet / foldertjes af te speuren naar doe-het-zelf pakketten (Brico, Makro, Gamma, ...).

Als je gaat voor een 'normaal' tuinhuis (en niet de extra goedkope PVC of metalen varianten) dan liggen de gemiddelde prijzen als volgt:
- Een basis tuinhuis, die je overal wel kan zien staan, kost je vaak het minst. Voor zo'n blokhut betaal je tussen 600 en 4000 euro, afhankelijk van de afmetingen, de houtsoort, dakbedekking en extra's.
- Wil je wat meer? Reken dan toch op een minimumprijs van 4000 euro. Als je geluk hebt zit daar de plaatsing al bij.

Op maat gemaakte tuinhuizen zijn altijd duurder dan een doe-het-zelf pakket. Dat is ook logisch, want alle materialen moeten speciaal voor jou worden besteld en gemaakt, terwijl doe-het-zelf pakketten gewoon grote machineoperaties zijn.
Reken minstens 25% meer voor een op maat gemaakt tuinhuis.

Goedkope tuinhuizen aankopen

Wil je gewoon een eenvoudige opslagplaats voor al je rommel en tuingerei? Vind je het uitzicht van een tuinhuis niet belangrijk?
Dan kan je wellicht kiezen voor een metalen of plastic tuinhuis.
In verscheidene doe-het-zelf zaken kan je deze al aankopen van ongeveer 100 tot 200 euro.
Er zijn zelfs varianten die je zelf kan vergroten door meerdere stuks te kopen en op elkaar aan te sluiten.

Waar tuinhuis aanschaffen?

Via onze offerteservice kan je contact opnemen met betrouwbare plaatsers van op maat gemaakte tuinhuizen uit jouw regio.
Je krijgt gemiddeld drie tot vier offertes toegestuurd en vervolgens kan je vergelijken en eventueel nog van de prijs afdingen.

Voor doe-het-zelf pakketten kan je alvast een kijkje nemen op de rechterzijde van deze pagina.
Wij werken samen met Bol.com en zij werken dan weer samen met de meeste leveranciers van kwalitatieve doe-het-zelf tuinhuizen, zoals gamma, brico en makro.