tuinhuis - tuinhuizen - tuinhuisjesTuinhuis schilderen: hoe begin ik er aan?

tuinhuis schilderen - hoe overschilder je een tuinhuis? Tips en ideetjes voor je tuinhuis in een nieuw kleurtje te stoppen. Om je tuinhuis te 'moderniseren', of als je je tuinhuis gewoon beu bent, kan je altijd kiezen om je tuinhuis een nieuw likje verf te geven.
Hieronder een handig stappenplan voor je tuinhuis van een nieuw kleurtje te voorzien. We geven je ook enkele leuke ideetjes of inspiratie mee aan de hand van foto's.
Met dank aan verftips.be.

Waarom je tuinhuis overschilderen?

Je hoeft je tuinhuis niet te schideren, maar het is zeker en vast aangeraden.
Schilderen, beitsen of het olieën van je tuinhuis verlengt de levensduur immers aanzienlijk.
Daarnaast maakt het bepaalde houtsoorten ook beter bestand tegen insecten, houtrot en water.

Voorbereiding van het schideren van je nieuwe tuinhuis

tuinhuis schilderen - bereid je tuinhuis voor met een primer of grondlaag vooraleer je definitief gaat overschilderen. Het is belangrijk dat je je tuinhuis zo snel mogelijk gaat voorbereiden, zodat je tuinhuis zo snel mogelijk beschermd wordt.
Zelfs al ga je je tuinhuis pas na een paar maand overschilderen, Is het toch belangrijk om je tuinhuis of blokhut reeds te voorzien van een beschermende grondlaag.


Het tuinhuisje overschilderen

Nadat alles goed is opgedroogd kan je het tuinhuis beginnen overschilderen. Begin met het shilderen van de bovenkant van het tuinhuisje zodat vallende verfdruppeltjes je vorige schilderwerk niet teniet doen.
Zorg zeker voor twee tot drie verflagen. Zo krijg je een betere bescherming en komt de kleur het mooist uit.

Extra tips en ideeën

tuinhuis overschilderen - hoe begin je er aan? Lees heer meer tips voor je blokhut te verven.

Enkele leuke voorbeelden

tuinhuis schilderen - door het tuinhuis wit te verven in combinatie met een zwart dak van shingles krijg je een mooi, modern tuinhuis met een cottage look. tuinhuis verven - voor de durvers! Overschilder je tuinhuis in heel wat felle kleuren. tuinhuis verven - tuinhuis overschilderen. Eenvoudig met twee contrasterende kleuren. tuinhuizen schilderen - inspiratie, voorbeelden en ideetjes voor je tuinhuis te overschilderen.