Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-huis.be
banner image

Tuinhuis met veranda

Twijfel je tussen een veranda en een tuinhuis? Ga dan voor een tuinhuis mét een veranda! Op die manier heb je opbergruimte en een overdekt terras in één gebouw. Bovendien kan je zo’n bijgebouw perfect in jouw gewenste stijl en indeling vormgeven. Benieuwd naar de mogelijkheden, prijs en aandachtspunten? En kan je zelf zo’n tuinhuis met veranda bouwen? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
Tuinhuis met veranda: mogelijkheden
Prijs tuinhuis met overkapping
Belangrijke aandachtspunten
Zelf plaatsen of professional?
Kom in contact met vaklui!

 

 

Waarom kiezen voor een tuinhuis met veranda?

Met een tuinhuis met veranda heb je geen keuzestress. Je hoeft namelijk helemaal niet te kiezen tussen een tuinhuis of een overkapping. Je kan genieten van de voordelen die beide constructies met zich meebrengen. We sommen ze hieronder even op:

 • Twee functies in één: een tuinhuis levert je opbergruimte op, terwijl een veranda een overdekt terras met zich meebrengt. Maar zo’n bijgebouw kan ook nog andere functies hebben. Je kan er bv. ook haardhout stapelen en stockeren.
 • Goedkoper dan twee losse bouwwerken: laat je apart een tuinhuis en een veranda plaatsen? Dan betaal je meer dan wanneer je de twee in één bouwwerk laat zetten. Bovendien nemen twee constructies ook meer plaats in.
 • Vergunningsvrij: in de meeste gevallen is een tuinhuis plaatsen vergunningsvrij. Toch moet je opletten dat je aan de voorwaarden voldoet voor een vrijstelling van de vergunningsplicht. Verder in dit artikel lees je hierover meer.
 • Waardevermeerdering van je woning: een extra opbergruimte en overdekt terras in je tuin is een absolute meerwaarde voor je woning. Mocht je je woning in de toekomst ooit verkopen, zal zich dat dus ook vertalen in een hogere vraagprijs.
 • Veel uitvoeringsmogelijkheden: een tuinhuis met veranda is verkrijgbaar in allerlei stijlen, indelingen, materialen, groottes, … Op die manier kan jij je bijgebouw volledig naar eigen wens ontwerpen en laten maken.

Wil jij graag een tuinhuis met veranda laten plaatsen? Dan kan je steeds terecht bij onze professionals. Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met vakspecialisten in je buurt!

tuinhuis met veranda

 

Tuinhuis met veranda: mogelijkheden

De vele uitvoeringsmogelijkheden zijn 1 van de grootste troeven van een tuinhuis met veranda. Op die manier bekom jij een uniek eindproduct dat volledig bij jouw woningstijl en wensen aansluit. Hieronder maken we het onderscheid tussen de opties van de muren en het dak:

 

Tuinhuis met veranda: muren

 • Houten tuinhuis met overkapping: het meest gekozen materiaal voor tuinhuizen is bij uitstek hout. Het past vanwege de natuurlijke look bij verschillende woonstijlen. Bovendien is hout makkelijk te bewerken. Ben je de look van je tuinhuis beu? Dan kan je het gewoon overschilderen.
 • Kunststof tuinhuis met veranda: kunststof is doorgaans het goedkoopste materiaal. Maar voor een degelijke prijs krijg je wel een licht en onderhoudsvriendelijk tuinhuis. Als je een kwalitatief tuinhuis uit kunststof wil, is het verstandig om aan te kloppen bij een expert.
 • Gemetst tuinhuis met overkapping: een gemetst tuinhuis vergt ietsje meer tijd en budget om te bouwen, maar je krijgt er heel wat voor terug. Het heeft namelijk een lange levensduur, is onderhoudsvriendelijk en heeft een stijlvolle look.

 

Tuinhuis met veranda: dak

 • Dakbedekking: welke dakbedekking je kiest, hangt er vanaf of je een plat of hellend dak verkiest. Voor een plat dak zijn de meest voorkomende soorten bitumen, EPDM of een groendak. Liever een hellend dak? Dan kan je kiezen uit dakplaten, een rieten dak, dakpannen, leien dakbedekking, …
 • Dakconstructie: je tuinhuis met overkapping kan verschillende dakconstructies aannemen. Zo kan je kiezen voor het klassieke zadeldak, maar ook voor een plat dak, een lessenaarsdak, … Voor elke gewenste stijl is er een bijpassende dakconstructie.

 

Prijs tuinhuis met overkapping

De kosten voor een tuinhuis met overkapping zijn erg variabel. Welke materialen wil je graag gebruiken? Hoe groot moet het tuinhuis met overkapping zijn? Welke vaklui schakel je in om het bijgebouw te realiseren?

Daarnaast speelt ook het luxeniveau een belangrijke rol. Een basic blokhut met overkapping kan je verkrijgen vanaf € 2.500 (excl. btw en plaatsing). Het prijskaartje van een eerder luxueus tuinhuis met veranda op maat kan stevig oplopen. Reken daarvoor op een kostenplaatje van € 10.000 à 30.000 (excl. btw, incl. plaatsing).

LET OP: laat bovenstaande bedragen je niet afschrikken, ze zijn slechts indicatief. Ben je op zoek naar een prijsvoorstel op maat voor een tuinhuis met veranda? Kom dan gratis, snel, eenvoudig en vrijblijvend in contact met gespecialiseerde plaatsers via onze offerteservice.

 

tuinhuis met veranda hout

 

Belangrijke aandachtspunten

Als je een tuinhuis met veranda laat plaatsen, hou je best met een aantal zaken rekening. Hoe groot moet het tuinhuis zijn? Welke ondergrond is nodig? Ben je vergunningsplichtig? Je vindt hieronder het antwoord op deze vragen en meer:

 

 • Vergunning: in de meeste gevallen moet je geen vergunning aanvragen voor een tuinhuis met veranda. Er zijn echter uitzonderingen. Bijvoorbeeld: als je vrijstaande bijgebouw meer dan 40 m² oppervlakte heeft, het een hoogte van 3,5 meter overschrijdt, op minder dan 3 meter van de perceelgrens staat, … Controleer bij je lokaal bestuur of een vergunning vereist is.
 • Ondergrond: het is essentieel dat de ondergrond voor een tuinhuis met veranda hard, egaal en waterpas is om de stabiliteit te bewaren en verzakkingen te voorkomen. Die ondergrond kan bestaan uit meerdere zaken, zoals bv. gestort beton, terrastegels van beton of natuursteen, …
 • Grootte: hoe groot moet jouw tuinhuis met veranda zijn? Wil je graag meer opbergruimte of liever een groot overdekt terras? Controleer ook de afmetingen van je tuin zodat je tuinhuis in verhouding is en ga na uit hoeveel vierkante meter je bestaande bijgebouwen bestaan voor je vergunning.
 • Indeling: hoe deel je je tuinhuis met veranda in? Maak je een constructie in L-vorm? Wil je een veranda aan de voorkant? Daarnaast kan je kiezen tussen een gesloten of open overkapping en bepaal je ook de deuropening.
 • Afwatering: om regenwater op te vangen, is het verstandig om een dakgoot aan je tuinhuis met veranda te hangen. Je tuinhuis is immers een ideale plek om een regenton te plaatsen om het water te bewaren. Een alternatief is een regengoot langs de terraskant.
 • Stijl: nagenoeg elke stijl is een mogelijkheid. Wil je een modern tuinhuis met overkapping? Dan is een gemetste of houten constructie met plat dak ideaal.  Liever een landelijk tuinhuis met overkapping? Dan past een bouwwerk uit klassiek hout met een zadeldak perfect.

 

Zelf plaatsen of professional?

Kies je ervoor om zelf je tuinhuis met veranda te plaatsen of laat je het werk liever over aan een professional? Hieronder bespreken we kort de 2 mogelijkheden:

 

OPTIE 1: tuinhuis met veranda zelf plaatsen

Er bestaan prefab tuinhuizen met veranda. Je kan een volledig prefab tuinhuis aanschaffen, waarbij een handleiding zit om zo de constructie samen te stellen. Daarnaast is het ook een optie om prefab elementen aan te kopen, waardoor je je tuinhuis gedeeltelijk naar eigen wens kan samenstellen. Toch is het aangeraden om een professional in te schakelen als je zeker wil zijn van een kwalitatief tuinhuis.

 

OPTIE 2: tuinhuis met overkapping laten plaatsen

Een tuinhuis met veranda plaatsen, is in de meeste gevallen vakwerk dat je beter overlaat aan een expert. Hoewel je een arbeidskost betaalt, krijg je er heel wat voordelen voor in de plaats. Hieronder sommen we de pluspunten van professionele hulp inschakelen kort op:

 • Advies op maat: een expert gaat professioneel te werk. Die neemt de tijd om je tuin te inspecteren en de mogelijkheden te bekijken met respect voor jouw wensen en voorkeuren. Op die manier ontwerpen jullie als het ware samen het tuinhuis van jouw dromen.
 •  Professionele plaatsing: een professional heeft veel ervaring met het plaatsen van tuinhuizen met een veranda. Die doet dat dan ook volgens de regels van de kunst. Met een professional ben je zeker van een correcte, vlotte en nauwkeurige plaatsing.
 • Duurzame materialen: als je het plaatsen van een tuinhuis met veranda uitbesteedt aan een professional, wil je natuurlijk zo lang mogelijk van je investering genieten. Met een schrijnwerker heb je de beste garantie op de meest hoogwaardige materialen met een lange levensduur.

 

Laat je tuinhuis met veranda plaatsen door een professional!

Een tuinhuis met veranda bouwen, doe je niet zomaar zonder ervaring. Daarom is het interessant om een expert in te schakelen. Die staat je bij doorheen heel het ontwerpproces en realiseert het tuinhuis van jouw dromen op een vlotte en professionele manier. De beste expert tegen de scherpste prijs vind je door offertes te vergelijken.

Ben je op zoek naar professionals die jouw tuinhuis en veranda kunnen plaatsen? Dan kan je gratis en vrijblijvend met hen in contact komen via onze offerteservice. Start je aanvraag via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor een tuinhuis op maat ontvangen?

Interesse in een tuinhuis of ander bijgebouw op maat, volledig aangepast aan jouw wensen? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van maximaal 3 gespecialiseerde schrijnwerkers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde schrijnwerkers