Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-huis.be
banner image

Metalen tuinhuizen

Een vaak eenvoudige en snelle oplossing voor personen die geen fortuin willen uitgeven aan een tuinhuis is een metalen tuinhuis. Deze zijn licht van gewicht en erg duurzaam. Lees er alles over in dit artikel.

Snel naar: prijsvoordelen en nadelenoffertes aanvragen

 

Soorten metalen tuinhuizen

Bij metalen tuinhuizen heb je meestal de keuze uit één van twee metalen: aluminium of staal:

 • Stalen tuinhuizen: deze hebben meestal nog een chemisch proces ondergaan om ze vochtwerend te maken. Zo kunnen ze onmogelijk beginnen roesten.
 • Aluminium tuinhuizen: aluminium is van zichzelf al vochtwerend, maar een tuinhuis dat volledig uit aluminium wordt gemaakt zal je niet gauw vinden. Meestal wordt aluminium gebruikt voor kozijnen, staanders, profielen, …

Interesse in een metalen tuinhuis en benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Neem een kijkje in de webshop voor prefab tuinhuizen in metaal. Of ontvang en vergelijk vrijblijvend prijzen en advies via de offertepagina als je interesse hebt in een tuinhuis op maat, geplaatst door een professionele vakman.

 

Kostprijs metalen tuinhuis

De prijs van een metalen tuinhuis hangt vooral af van de grootte van het tuinhuis (hoogte en breedte zijn beiden belangrijk!), de eventuele binnenafwerking, de kwaliteit van het materiaal, … Of je het metalen tuinhuis al dan niet laat plaatsen door een professionele vakman heeft natuurlijk ook een invloed op de prijs:

 

1. Prefab metalen tuinhuis

Deze doe-het-zelf pakketten drukken de prijs van een metalen tuinhuis. Ze zijn dan wel relatief goedkoop, de keuzes op vlak van uitvoeringen zijn wel beperkt. Prefab metalen tuinhuizen zijn beschikbaar in standaard modellen, kleuren, afmetingen, … Je kan dus niet volledig zelf bepalen hoe je tuinhuis eruit ziet. Bovendien sta je ook zelf in voor de plaatsing.

Prijs: gemiddeld € 400 à 1.000 (incl. btw, excl. montage). Bekijk het aanbod in de webshop.
Let op: controleer altijd goed wat in de prijs inbegrepen is. Bijvoorbeeld, zijn de vloer, dakbedekking, thuisbezorging, … meegeteld?

 

2. Metalen tuinhuis op maat

Wil je een tuinhuis dat volledig afgestemd is op jouw tuin en je eigen wensen en behoeften? Dan laat je jouw metalen tuinhuis beter op maat maken en plaatsen door een professionele vakman. Een vakman zorgt er bovendien voor dat je tuinhuis stevig en correct wordt geplaatst met kwalitatief materiaal. Zo ben je verzekerd van een degelijk resultaat dat lang meegaat.

Let op, het aanbod en de mogelijkheden voor tuinhuizen in metaal kunnen sterk verschillen per vakman. We raden daarom aan voorstellen aan te vragen bij 2 à 3 professionele plaatsers. Zo kan je het aanbod en de prijzen makkelijk vergelijken:

Prijs: vanaf gemiddeld € 1.000 (incl. btw & montage). Vergelijk vrijblijvend verschillende offertes.

 

metalen tuinhuis

 

Voordelen en nadelen

Een overzicht van de voordelen en nadelen van tuinhuizen uit metaal t.o.v. tuinhuizen in andere materialen:

 

Voordelen

 • Lage kostprijs: de prijs van een metalen tuinhuis is laag. Dit komt omdat ze vaak in grote oplage worden gemaakt, waardoor de productieprijs laag ligt.
 • Sterk: staal of aluminium is een metaal. Metalen zijn altijd heel sterk en bijgevolg uitstekend te gebruiken als bouwmaterialen.
 • Onderhoudsvriendelijk: eens het tuinhuis is geplaatst, moet je weinig onderhoud aan dit tuinhuis schenken. Af en toe schoonmaken is het enige werk die je er aan zult hebben.

 

Nadelen

 • Minder mooie look dan hout: Meestal krijg je een vierkante of rechthoekige doos, zonder daarin enige ramen. Daarnaast kan het sommige mensen ook storen dat metaal zo’n onnatuurlijke uitstraling geeft.
 • Geluid: wanneer hagel of harde regen op het tuinhuis neerstort kan dit voor geluidsoverlast zorgen.
 • Zwaar materiaal: metalen zijn zwaar. Bij het opzetten van een metalen tuinhuis dus opletten!
 • Bewerken is beperkt mogelijk: je hebt geen mogelijkheid om het tuinhuis aan te passen. Schilderen kan nog wel, maar ramen plaatsen bijvoorbeeld niet.

 

Offertes voor een tuinhuis op maat ontvangen?

Interesse in een tuinhuis of ander bijgebouw op maat, volledig aangepast aan jouw wensen? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van maximaal 3 gespecialiseerde schrijnwerkers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde schrijnwerkers