Tuinhuis op maat laten maken? Vraag online offertes aan.

Metalen tuinhuizen

Een vaak eenvoudige en snelle oplossing voor personen die geen fortuin willen uitgeven aan een sterk en stabiel tuinhuis. Metaal heeft vele voordelen en vaak vind je deze tuinhuisjes terug bij de betere doe-het-zelf zaak.

De typische look van een metalen tuinhuis is een vierkantige of rechthoekige doos bestaand uit golfplaat, eventueel met schuin dak, en met geen of erg weinig ramen.

Dit tuinhuis mag dan wel een mooi design missen, het blijft even functioneel als andere tuinhuizen.

Bij metalen tuinhuizen heb je meestal de keuze uit één van twee metalen: ofwel aluminium, ofwel staal.
Stalen tuinhuizen hebben meestal nog een chemisch proces ondergaan, om ze zo vochtwerend te maken, zodat ze onmogelijk kunnen beginnen roesten. Aluminium is van zichzelf al vochtwerend, maar een tuinhuis dat volledig uit aluminium wordt gemaakt zal je niet gauw vinden.
Meestal wordt aluminium gebruikt voor kozijnen, staanders, profielen, …
In de meeste gevallen zal je dus een tuinhuis uit staal te zien krijgen als je voor een metalen tuinhuis kiest.

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

  • De prijs van een metalen tuinhuis is laag. Dit komt omdat ze vaak in grote oplage worden gemaakt, waardoor de productieprijs laag ligt.
  • Staal of aluminium is een metaal. Metalen zijn altijd heel sterk en bijgevolg uitstekend te gebruiken als bouwmaterialen.
  • Eens het tuinhuis is geplaatst, moet je weinig onderhoud aan dit tuinhuis schenken. Af en toe schoonmaken is het enige werk die je er aan zult hebben.

 

Nadelen

  • Geen al te mooie uitstraling. Meestal krijg je een vierkante of rechthoekige doos, zonder daarin enige ramen. Daarnaast kan het sommige mensen ook storen dat metaal zo’n onnatuurlijke uitstraling geeft.
  • Wanneer hagel of harde regen op het tuinhuis neerstort kan dit voor geluidsoverlast zorgen.
  • Metalen zijn zwaar; bij het opzetten van een metalen tuinhuis dus opletten!
  • Je hebt geen mogelijkheid om het tuinhuis aan te passen. Schilderen kan nog wel, maar ramen plaatsen bijvoorbeeld niet.

 

 

Kostprijs metalen tuinhuis

Zoals je wellicht al weet is een metalen tuinhuis in de meeste gevallen zelf te plaatsen.
Deze doe-het-zelf pakketten drukken de prijs van een metalen tuinhuis nog meer.
De prijs van een metalen tuinhuis hangt vooral af van de grootte van het tuinhuis (hoogte en breedte zijn beiden belangrijk!), maar ook eventuele ‘binnenafwerking’.
Stel je bij die binnenafwerking echter niet te veel voor, meestal gaat het om schappen en kapstokken om zaken aan op te bergen.