Tuinhuis op maat laten maken? Vraag online offertes aan.

Tuinhuis op maat laten maken

Uniek, op maat gemaakt, praktischer en vaak slechts tegen een kleine meerprijs!
Een op maat gemaakt tuinhuis kan je perfect in je tuin integreren, doordat je volledige keuzevrijheid hebt; materialen, ramen en deuren, dak, afmetingen, extra’s, …

Een tuinhuis op maat voldoet altijd aan alle wensen van iemand die een tuinhuis wilt, in tegenstelling tot kant-en-klare tuinhuizen, die toch nooit helemaal bij iemand z’n visie aansluiten…

 

Waarom voor een tuinhuis op maat kiezen?

Een tuinhuis die kant-en-klaar werd gemaakt heeft vaak vele nadelen ten opzichte van een tuinhuis op maat.
Dit is simpel te verklaren: een kant-en-klaar doe-het-zelf-tuinhuis moet immers zo goedkoop mogelijk worden gemaakt.
Om de prijs te drukken zijn vele materialen vaak minderwaardig, en niet erg praktisch. Dit kan er op lange termijn voor zorgen, dat je erg veel onderhoudswerk in het tuinhuis moet stoppen en regelmatig nieuwe stukken kopen.

Een op maat gemaakt tuinhuis kan je volledig naar je eigen wensen aanpassen.
Daarbij kan je een duurzamere houtsoort (ook PVC, stenen en metaal) kiezen, zoals bijvoorbeeld hardhout. Na de plaatsing heb je nooit nog werk aan een hardhouten tuinhuis: ze zijn immers van nature uit bestand tegen vocht, insecten, houtrot en chemische stoffen.
Nog een voordeel van een op maat gemaakt tuinhuis is dat de wanden dikker zijn, en dat er voor kwalitatieve vloeren en daken kan worden gekozen
Hierdoor staan je spullen extra veilig opgeborgen, en kan je (wie weet?) je tuinhuis ook omvormen tot een poolhouse, dierenhok, en dergelijke.

Het allerleukste aan een op maat gemaakt tuinhuis is uiteraard de keuzevrijheid.
Je kan je tuinhuis -mits enig denkwerk- enorm praktisch inrichten, waardoor je heel wat plaats kan besparen.
Ook van buitenaf kan je het tuinhuis naar jouw noden en wensen aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld een afdakje voorzien.

 

 

Tuinhuis op maat kostprijs

Kant-en-klare tuinhuizen (met vloer, dakgoot inbegrepen) beginnen reeds bij ongeveer 1000 euro. Bedenk daarbij wel dat de plaatsingskosten daar nog niet bij zitten inbegrepen. Wil je kant-en-klare tuinhuizen toch door de leverancier laten plaatsen? Reken daar dan nog eens zo’n 500 euro bij. De levensduur van dergelijke tuinhuizen zijn vaak beperkt. Je moet ze bijzonder goed onderhouden. Door de geringe kwaliteit zullen ze snel rotten indien ze in contact komen met vocht.

 

Een tuinhuis op maat kan zo duur of goedkoop zijn als je het zelf wil. Een luxe tuinhuis of bijgebouw met betonnen vloer en kwalitatieve materialen voor de wanden en het dak beginnen vanaf 25.000 euro.