Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-huis.be
banner image

Tuinhuis op maat laten maken

Uniek, op maat gemaakt, praktischer en vaak slechts tegen een kleine meerprijs! Een tuinhuis op maat kan je perfect in je tuin integreren, doordat je volledige keuzevrijheid hebt. De materialen, ramen en deuren, het type dak, de afmetingen, extra’s, … Je kiest alles zelf.

 

Waarom voor een tuinhuis op maat kiezen?

Een tuinhuis op maat heeft heel wat interessante voordelen te bieden:

  • Duurzaam en kwalitatief materiaal: vakmannen die tuinhuizen op maat maken, gebruiken enkel kwalitatief materiaal. Daarbij kan je een duurzamere houtsoort (ook duurzamer PVC, steen en metaal) kiezen, zoals bijvoorbeeld hardhout. Het materiaal dat gebruikt wordt voor prefab tuinhuizen is vaak van mindere kwaliteit.
  • Sterke constructie: doordat met kwalitatief materiaal gewerkt wordt, ben je ook zeker van een sterke constructie. De wanden zijn dikker dan bij prefab tuinhuizen en je kan ook kiezen voor kwalitatieve vloeren en daken. Hierdoor staan je spullen extra veilig opgeborgen
  • Onderhoudsvriendelijk: dat een tuinhuis gemaakt wordt van kwalitatief materiaal heeft logischerwijs ook een positieve invloed op de levensduur van je tuinhuis. Na de plaatsing heb je bijvoorbeeld nooit werk aan een hardhouten tuinhuis: ze zijn immers van nature uit bestand tegen vocht, insecten, houtrot en chemische stoffen.
  • Keuzevrijheid: tuinhuizen op maat kan je volledig naar je eigen wensen aanpassen. Je kan je tuinhuis -mits enig denkwerk- enorm praktisch inrichten, waardoor je heel wat plaats kan besparen. Ook van buitenaf kan je het tuinhuis naar jouw noden en wensen aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld een afdakje voorzien, …

 

Tuinhuis op maat kostprijs

Een tuinhuis op maat kan zo duur of goedkoop zijn als je het zelf wil. Alles is afhankelijk van je specifieke wensen (afmetingen, afwerking, materiaal …), maar voor een tuinhuis op maat starten de prijzen vanaf gemiddeld € 1.000 (incl. btw).

Let op, de mogelijkheden en prijzen kunnen sterk verschillen van vakman tot vakman. Vraag daarom offertes aan bij 2 à 3 gespecialiseerde vakmannen. Zo kan je makkelijk voorstellen vergelijken. Ontvang vrijblijvend offertes op maat van jouw project.

 

tuinhuis op maat

 

Het verschil met prefab tuinhuizen

Een prefab tuinhuis dat kant-en-klaar werd gemaakt heeft vaak vele nadelen ten opzichte van een tuinhuis op maat. Dit is simpel te verklaren:

een kant-en-klaar doe-het-zelf-tuinhuis moet immers zo goedkoop mogelijk worden gemaakt. Om de prijs te drukken zijn vele materialen vaak minderwaardig, en niet erg praktisch. Dit kan er op lange termijn voor zorgen dat je erg veel onderhoudswerk in het tuinhuis moet stoppen en regelmatig nieuwe stukken kopen. De levensduur van dergelijke tuinhuizen is dan ook vaak beperkt. Je moet ze bijzonder goed onderhouden. Door de geringe kwaliteit zullen ze snel rotten indien ze in contact komen met vocht.

 

Prijs prefab tuinhuis

De prijzen van kant-en-klare tuinhuizen beginnen reeds bij ongeveer € 300. Afhankelijk van je wensen kan de prijs natuurlijk sterk oplopen. Bekijk het aanbod in de webshop.

Bedenk wel dat de plaatsingskosten daar nog niet bij zitten. Wil je kant-en-klare tuinhuizen toch door de leverancier laten plaatsen? Reken daar dan nog eens zo’n € 500 bij (kan lager of hoger zijn, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en duur van de werken).

 

Offertes voor een tuinhuis op maat ontvangen?

Interesse in een tuinhuis of ander bijgebouw op maat, volledig aangepast aan jouw wensen? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van maximaal 3 gespecialiseerde schrijnwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers