Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-huis.be
banner image

Cottage tuinhuis

Heel populair bij veel Belgen is het cottage tuinhuis. Een luxueuzere vorm van een tuinhuis, die een bijgebouw en een tuinhuis combineert. De overgrote meerderheid van cottage tuinhuizen zijn gemaakt uit hout, en dienen als tuinhuis (opbergruimte) maar tegelijkertijd ook als een soort bijgebouw waar men op mooie zomerdagen van kan genieten.

Snel naar: prijsoffertes aanvragen

 

Kenmerken van een cottage tuinhuis

Wanneer spreken we eigenlijk van een cottage tuinhuis? Algemeen kan men stellen dat het om een cottage tuinhuis gaat als aan (bepaalde) van deze voorwaarden wordt voldaan:

  • Het tuinhuis heeft een zadeldak met of zonder wolfdak. De scherpte van het dak kan verschillen.
  • De dakbedekking bestaat uit dakpannen, of riet. Geen gewoon houten dak.
  • Het tuinhuis is mooi afgewerkt met ramen en deuren en passende omheiningen.
  • In vele gevallen is er ruimte voorzien voor een overkapping zoals een carport of terrasoverkapping.

Interesse in een cottage tuinhuis? Bekijk dan het aanbod prefab cottage tuinhuizen in de webshop. Of ontvang en vergelijk vrijblijvend prijzen en advies via de offertepagina als je interesse hebt in een cottage tuinhuis op maat, geplaatst door een professionele vakman.

 

cottage tuinhuis

 

Kostprijs cottage tuinhuis

In de inleiding van dit artikel vermeldden we al dat het hier gaat om luxueuzere tuinhuizen, en bij luxe mag je natuurlijk een hoger prijskaartje verwachten! Afhankelijk van jouw wensen en noden kan je een groot prijsverschil terugvinden bij cottage tuinhuizen. Bedenk hierbij dat de prijs zal toe- of afnemen met de opties die je wenst. Extra opties die mogelijk zijn, zijn bijvoorbeeld: keuze uit dakbedekking, (extra) funderingsbalken, vloerbedekking, goten voor de afvoer van water, verschil in de dikte van de wandpanelen, …

Er bestaan doe-het-zelf pakketten, maar vaak zijn deze niet eenvoudig te plaatsen en relatief klein. Prefab tuinhuizen zijn ook slechts beschikbaar in een beperkt aantal standaard uitvoeringen. Je bent dus beperkt in keuze. Gemiddeld starten de prijzen vanaf € 500 (incl. btw, excl. plaatsing). Het gaat dan wel om een simpel tuinhuis. Bekijk het aanbod in de webshop.

Bepaal je liever volledig zelf hoe je tuinhuis eruit ziet? Dan laat beter een cottage tuinhuis op maat maken. Je bepaalt dan zelf de afmetingen, het ontwerp, de plaats van de deur en ramen, … De prijzen voor een cottage tuinhuis op maat starten doorgaan vanaf gemiddeld € 1.600 (incl. btw en montage). Vergelijk vrijblijvend advies en prijzen op maat van jouw project via de offertepagina.

 

Offertes voor een tuinhuis op maat ontvangen?

Interesse in een tuinhuis of ander bijgebouw op maat, volledig aangepast aan jouw wensen? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van maximaal 3 gespecialiseerde schrijnwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers