Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-huis.be
banner image

Dakbedekking tuinhuis

De dakbedekking van een tuinhuis is erg belangrijk. Een tuinhuis is immers een opbergruimte die bestand moet zijn tegen diverse weersomstandigheden. Afhankelijk van de vorm van het dak (plat of hellend) zijn er verschillende dakbedekkingen voor tuinhuizen mogelijk. Lees er hier alles over.

Mogelijke dakbedekkingen: tuinhuis met hellend daktuinhuis met plat dak

 

 

Welke werken wil je laten uitvoeren?

 

Ik wil enkel dakbedekking laten plaatsen

Ben je handig en heb je kennis van zaken? Dan is het mogelijk om jouw tuinhuis zelf te bouwen. Let op, je moet dan wel met heel wat zaken rekening houden: je moet een goede fundering voorzien, stevige constructie garanderen, gepast materiaal kiezen (vb. geschikte houtsoort), …

Zeker bij het plaatsen van de dakbedekking is kennis en voorzichtigheid vereist. Je wil natuurlijk wegwaaiende dakpannen of lekkages bij regen vermijden. Om zeker te zijn van een optimaal resultaat, laat je de plaatsing van het dak voor jouw tuinhuis best over aan een gespecialiseerde dakwerker. Vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen via de offertepagina.

 

Ik wil een compleet tuinhuis laten plaatsen

Wil je zeker zijn van een kwalitatief, degelijk en sterk tuinhuis? Dan kan je jouw tuinhuis ook volledig laten plaatsen door een professionele schrijnwerker. Deze biedt jou een totaalpakket aan: van het ontwerp van jouw tuinhuis, tot de productie en volledige plaatsing, inclusief dak.

Je hebt daarbij volledige keuzevrijheid. Je kiest zelf het model, materiaal, de afmetingen, … en dus ook de dakvorm en dakbedekking. Een compleet tuinhuis laten plaatsen door een professionele schrijnwerker? Vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen via de offertepagina.

 

 

Dakbedekkingen voor een tuinhuis met hellend dak

Voor tuinhuizen met een hellend dak zijn volgende dakbedekkingen het populairst:

 

OPTIE 1: dakshingles

Shingles of asfaltleien als dakbedekking bij tuinhuizen zijn zonder twijfel het populairst. Ze staan garant voor een goede prijs-kwaliteit verhouding en gaan tot wel 25 jaar mee.

Deze bitumineuze dakbedekking ziet eruit als een leistenen dak. In feite zijn het allemaal dunne, platte bitumen pannen die over elkaar worden gelegd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Het recht, hexagonaal en beverstaart patroon komen daarbij het vaakst voor.

Belangrijkste eigenschappen: waterdicht – roestvrij – flexibel (bewegingsvrij) – hitte- en koudebestendig – verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren

Prijs: € 15 à 25 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

OPTIE 2: dakpannen

Ook dakpannen zijn erg populair om het schuin dak van een tuinhuis te bedekken. Je kan kiezen voor keramische dakpannen of betonnen dakpannen:

  • Keramische dakpannen of kleidakpannen: deze zijn een natuurlijk product waardoor ze een authentiekere uitstraling hebben dan betonnen dakpannen. Ze zijn ook kleurvast en meer bestand tegen vocht. Verder staan keramische dakpannen op een tuinhuis garant voor een gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Ze hebben een lange levensduur (van 50-70 jaar) en zijn ook erg onderhoudsvriendelijk. Bovendien kan je ze toepassen op tuinhuizen met complexe dakvormen.
  • Betonnen dakpannen: deze hebben een minder natuurlijke uitstraling maar bieden toch heel wat voordelen. Zo zijn ze goedkoper en sneller te plaatsen dan de keramische variant. Betonnen dakpannen hebben een levensduur van 30 jaar of meer. Deze kan verlengd worden door een waterafstotende coating aan te brengen.

Belangrijkste eigenschappen: traditionele uitstraling – mogelijk verschillende vormen en kleuren – duurzaam – sterk – gunstige prijs-kwaliteit verhouding

Prijs: € 45 à 60 per m² voor keramische dakpannen en € 30 à 45 per m² voor betonnen dakpannen (incl. btw en plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

OPTIE 3: dakplaten

Er zijn verschillende soorten dakplaten beschikbaar. Naargelang de vorm maken we een onderscheid tussen:

  • Trapezium dakplaten: trapezium dakplaten zijn het goedkoopst. Het zijn dakplaten met een trapezium-profiel, beschikbaar in staal of aluminium en mogelijk in heel wat RAL-kleuren.
  • Golfplaten: deze dakplaten hebben een golvend profiel en worden gemaakt uit bitumen, kunststof of metaal. Bitumen golfplaten zijn vooral populair om hun flexibiliteit, terwijl de kunststof variant vooral gewild is om de lage kostprijs. Metalen golfplaten verpulveren of roesten dan weer niet waardoor ze lang meegaan.
  • Dakpanplaten: hierbij bestaat elke plaat uit meerdere dakpannen waardoor het lijkt alsof het dak afgewerkt is met gewone dakpannen. Dakpanplaten zijn beschikbaar in aluminium of staal en mogelijk in allerlei vormen, kleuren en afwerkingen.

Belangrijkste eigenschappen: snelle en makkelijke plaatsing – relatief goedkoop – licht materiaal

Prijs: € 20 à 60 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

Wat is de beste keuze?

Bovenstaande dakbedekkingen voor tuinhuizen met een hellend dak zijn maar enkele van de vele mogelijkheden. Naast dakpannen, shingles en dakplaten kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een rieten dak, zinken dak, groendak, leien dak, …

Welk type dakbedekking je best kiest voor jouw tuinhuis hangt vooral af van je eigen wensen en budget. TIP: laat je adviseren door een gespecialiseerde vakman. Deze kan je informeren over de mogelijkheden voor jouw situatie en helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wil je enkel dakbedekking laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend offertes op maat.
Wil je jouw tuinhuis volledig laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend offertes op maat.

 

dakbedekking tuinhuis

 

Dakbedekkingen voor een tuinhuis met plat dak

Een tuinhuis met een plat dak moet ook worden voorzien van dakbedekking om ervoor te zorgen dat je tuinhuis volledig droog blijft. Deze mogelijkheden zijn het populairst:

 

OPTIE 1: dakleer / bitumen / roofing

Bitumen dakbedekking, ook roofing of dakleer genoemd, wordt geplaatst in lange stroken van ongeveer 1 meter breed. Voldoende overlap tussen de stroken is erg belangrijk om een waterdicht dak te garanderen. Hoewel de plaatsing ook kan via verlijming of mechanische bevestiging, wordt meestal gebruik gemaakt van een gasbrander. Door de hitte wordt het materiaal vloeibaar en kan het goed hechten aan het oppervlak.

Belangrijkste eigenschappen: relatief goedkoop – raakt makkelijker beschadigd, gaat minder lang mee (20 – 30 jaar) en is moeilijker te plaatsen dan EPDM

Prijs: € 30 à 75 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

OPTIE 2: EPDM

EPDM dakbedekking wordt op maat gemaakt, waardoor het in 1 stuk, naadloos op het dak geplaatst kan worden. Dat verlaagt het risico op lekkages. Door de elastische eigenschappen is ook het risico op scheurvorming klein. Verder is een EPDM dak voor je tuinhuis erg sterk, UV-bestendig en onderhoudsvrij. Het gaat ook erg lang mee, tot 50 jaar of langer.

Belangrijkste eigenschappen: lange levensduur – makkelijke plaatsing in 1 stuk – goed bestand tegen scheuren en lekkages

Prijs: € 30 à 80 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

Wat is de beste keuze?

Bovenstaande dakbedekkingen voor tuinhuizen met een plat dak zijn maar enkele van de vele mogelijkheden. Naast roofing en EPDM kan je voor het plat dak van je tuinhuis bijvoorbeeld ook kiezen voor een groendak, een bedekking met PVC, …

Welk type dakbedekking je best kiest voor jouw tuinhuis hangt vooral af van je eigen wensen en budget. TIP: laat je adviseren door een gespecialiseerde vakman. Deze kan je informeren over de mogelijkheden voor jouw situatie en helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wil je enkel dakbedekking laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend offertes op maat.
Wil je jouw tuinhuis volledig laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend offertes op maat.

 

dak tuinhuis

 

Offertes voor een tuinhuis op maat ontvangen?

Interesse in een tuinhuis of ander bijgebouw op maat, volledig aangepast aan jouw wensen? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van maximaal 3 gespecialiseerde schrijnwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers