Tuinhuis op maat laten maken? Vraag online offertes aan.

Tuinhuizen prijzen

Natuurlijk wil iedereen wel een prachtig tuinhuis waarvan iedere bezoeker denkt: “Zo’n tuinhuis zou ik ook willen!”, maar de realiteit is natuurlijk dat deze prachtige tuinhuizen vaak stukken van mensen kosten.
Als je genoegen neemt met een simpel tuinhuisje, kan je met een beperkt bedrag al redelijk ver komen.
We bespreken waar de prijs voor een tuinhuis van afhangt, hoe je goedkope(re) tuinhuizen op de kop kan tikken en we geven je enkele gemiddelde prijzen mee, van zowel doe-het-zelf pakketten als op maat gemaakte tuinhuizen.

 

Waar hangt de prijs van af?

Er zijn verscheidene zaken die de prijs van een tuinhuis beïnvloeden.
Zo is er alleereerst de materiaalkeuze. De meeste tuinhuizen worden dan wel gemaakt uit hout, toch zijn er ook nog andere materialen zoals steen en metaal.
Maar ook in houtsoorten zijn er heel wat verschillen. Zo zal een eiken tuinhuis meer kosten dan een goedkopere houtsoort.

De tweede factor die de prijs beïnvloedt is natuurlijk de grootte.
Hoe groter het tuinhuis, hoe meer grondstoffen nodig zijn om dat bijgebouw te vervaardigen. Waardoor het ook maar logisch is dat een groter tuinhuis ook meer kost.

Andere factoren die tot de prijs bijdragen zijn eventuele plaatsingskostenextra’s zoals ramen, deuren, leidingen, afwateringspijpen, verlichting, …
Maar ook de kosten van de fundering zijn belangrijk.
Voor sommige tuinhuizen is een extra fundering niet meer nodig, maar voor de meeste gevallen is dit zeker aangeraden.

 

Gemiddelde prijzen tuinhuizen

Een exacte prijs kunnen we je niet geven; niet voor doe-het-zelf pakketten en niet voor op maat gemaakte tuinhuizen.
De exacte prijs kan je te weten komen door offertes aan te vragen of door het internet / foldertjes af te speuren naar doe-het-zelf pakketten (Brico, Makro, Gamma, …).

Als je gaat voor een ‘normaal’ tuinhuis (en niet de extra goedkope PVC of metalen varianten) dan liggen de gemiddelde prijzen als volgt:
– Een basis tuinhuis, die je overal wel kan zien staan, kost je vaak het minst. Voor zo’n blokhut betaal je tussen 600 en 4000 euro, afhankelijk van de afmetingen, de houtsoort, dakbedekking en extra’s.
– Wil je wat meer? Reken dan toch op een minimumprijs van 4000 euro. Als je geluk hebt zit daar de plaatsing al bij.

Op maat gemaakte tuinhuizen zijn altijd duurder dan een doe-het-zelf pakket. Dat is ook logisch, want alle materialen moeten speciaal voor jou worden besteld en gemaakt worden, terwijl doe-het-zelf pakketten gewoon grote machineoperaties zijn met minderwaardigere materialen. Een tuinhuis op maat gaat dan ook veel langer mee en vergt naargelang de materiaalkeuze ook geen onderhoud. Ligt de vloerplaat er al dan kan je al een tuinhuis op maat hebben vanaf 7000 euro. Dit kan echter sterk oplopen afhankelijk van de gewenste materialen, oppervlakte, isolatie,….

 

Goedkope tuinhuizen aankopen

Wil je gewoon een eenvoudige opslagplaats voor al je rommel en tuingerei? Vind je het uitzicht van een tuinhuis niet belangrijk?
Dan kan je wellicht kiezen voor een metalen of plastic tuinhuis.
In verscheidene doe-het-zelf zaken kan je deze al aankopen van ongeveer 100 tot 200 euro.
Er zijn zelfs varianten die je zelf kan vergroten door meerdere stuks te kopen en op elkaar aan te sluiten.