Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-huis.be
banner image

Tuinhuizen prijzen

Als je genoegen neemt met een simpel tuinhuisje, kan je met een beperkt bedrag al redelijk ver komen. Wil je een uniek tuinhuis of heb je speciale wensen, dan zal je dat logischerwijs ook meer kosten. We bespreken waar de prijs voor een tuinhuis van afhangt en we geven je enkele gemiddelde prijzen mee, van zowel doe-het-zelf pakketten als op maat gemaakte tuinhuizen.

Snel naar: prijs prefab tuinhuisprijs tuinhuis op maatoffertes aanvragen

 

Waar hangt de prijs van een tuinhuis van af?

Er zijn verscheidene zaken die de prijs van een tuinhuis beïnvloeden.

  • Materiaalkeuze: de meeste tuinhuizen worden gemaakt uit hout. Dat is meteen ook het duurste materiaal. Tuinhuizen uit PVC of metaal zijn doorgaans goedkoper. Let op, in houtsoorten zijn er heel wat verschillen. Zo zal een eiken tuinhuis meer kosten dan een goedkopere houtsoort.
  • Grootte: hoe groter het tuinhuis, hoe meer grondstoffen nodig zijn om dat bijgebouw te vervaardigen. Waardoor het ook maar logisch is dat een groter tuinhuis ook meer kost.
  • Plaatsingskosten: plaats je jouw tuinhuis zelf of laat je het plaatsen? Doe-het-zelven is misschien goedkoper, maar je hebt dan wel kennis van zaken en handigheid nodig. Maak je fouten, dan kunnen de kosten voor herstelling achteraf aardig oplopen.
  • Extra’s: ramen, deuren, leidingen, afwateringspijpen, verlichting, …
  • Fundering: ook de kosten van de fundering zijn belangrijk. Voor sommige tuinhuizen is een extra fundering niet meer nodig, maar voor de meeste gevallen is dit zeker aangeraden.

 

Gemiddelde prijzen tuinhuizen

Of je kiest voor een prefab tuinhuis of tuinhuis op maat is zonder twijfel de grootste prijsbepaler:

 

1. Prijs prefab tuinhuis

Prefab tuinhuizen zijn kant-en-klare tuinhuizen zoals je ze vindt in doe-het-zelf zaken of webshops. Ze zijn beschikbaar is verschillende standaard uitvoeringen, afmetingen, kleuren, modellen, … Je bent hierdoor dus wel enigszins beperkt in keuze. Prefab tuinhuizen zijn dus vooral een goed idee als je geen te speciale wensen hebt en een simpel tuinhuis dus voldoende is.

Sta er zeker bij stil dat het materiaal van prefab tuinhuizen vaak van minderwaardige kwaliteit is dan wanneer je een tuinhuis op maat laat maken. Dat heeft zonder twijfel ook invloed op de sterkte en levensduur van je tuinhuis. Bovendien sta je ook zelf in voor de plaatsing.

 

Hoeveel kost een prefab tuinhuis?

Kant-en-klare tuinhuizen zijn doorgaans goedkoper dan tuinhuizen op maat. Hou er wel rekening mee dat prefab tuinhuizen na aankoop nog gebouwd moeten worden. Je moet naast het tuinhuis, dus ook al het nodige installatiemateriaal aankopen en een fundering voorzien. Dat kan al snel veel geld kosten.

Beschik je niet over de nodige kennis en handigheid, dan kan je de plaatsing van je tuinhuis ook over laten aan een vakman. Natuurlijk brengt dat ook bijkomende kosten mee. Plaatsingskosten variëren tussen € 200 à 3.000 (sterk afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en tijd die nodig is.)

Alles is afhankelijk van je specifieke wensen (afmetingen, materiaal, …), maar voor een prefab tuinhuis starten de prijzen al vanaf gemiddeld € 300 (incl. btw)Bekijk het aanbod in de webshop.

 

tuinhuis prijs

 

2. Prijs tuinhuis op maat

Mag het wat meer zijn en heb je specifieke wensen voor je tuinhuis? Dan kies je beter voor een tuinhuis op maat, geplaatst door een gespecialiseerde vakman. Je kiest dan zelf de afmetingen, vorm, grootte, het aantal ramen, …

Een vakman neemt ook de plaatsing van je tuinhuis op zich en zorgt ervoor dat het correct verloopt. Zo ben je zeker van een stevig tuinhuis dat tegen een stootje kan. Je kan er ook vanop aan dat vakmannen enkel kwalitatief materiaal gebruiken, wat vanzelfsprekend ook een invloed heeft op de levensduur van je tuinhuis.

 

Hoeveel kost een tuinhuis op maat?

Een tuinhuis op maat hoeft niet zoveel duurder te zijn dan de prefab variant. Voor een kleine meerprijs kan je al genieten van een uniek en kwalitatief tuinhuis.

Alles is afhankelijk van je specifieke wensen (afmetingen, afwerking, materiaal …), maar voor een tuinhuis op maat starten de prijzen vanaf gemiddeld € 1.000 (incl. btw). Let op, de mogelijkheden en prijzen kunnen sterk verschillen per vakman. Vraag daarom offertes aan bij 2 à 3 gespecialiseerde vakmannen. Zo kan je makkelijk voorstellen vergelijken. Ontvang vrijblijvend offertes op maat van jouw project.

 

prijs tuinhuis

 

Offertes voor een tuinhuis op maat ontvangen?

Interesse in een tuinhuis of ander bijgebouw op maat, volledig aangepast aan jouw wensen? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van maximaal 3 gespecialiseerde schrijnwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers