Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-huis.be
banner image

Tuinhuizen uit pvc

De meeste tuinhuizen worden uit hout gemaakt, maar indien je weinig aandacht schenkt aan het uitzicht van een tuinhuis kan je ook kiezen voor andere materialen, zoals PVC of polycarbonaat (kunststof). In de meeste gevallen ogen deze tuinhuizen niet zo mooi, maar doen ze perfect dienst als opslagplaats voor allerlei tuingerei. Om het uitzicht wat op te kalefateren kan je ook altijd kiezen om het tuinhuis te laten overgroeien met allerlei beplanting.

Snel naar: prijsoffertes aanvragen

 

Voordelen en nadelen

Uiteraard heeft een PVC tuinhuis enkele voor- en nadelen ten opzichte van tuinhuizen uit andere materialen. We sommen ze hier even voor je op.

 

Voordelen

  • PVC tuinhuizen zijn heel licht. Je kan ze dus eenvoudig zelf ophalen uit een doe-het-zelf-zaak en zelf plaatsen.
  • Een tuinhuis uit PVC heeft bijna geen onderhoud nodig. Af en toe opschonen zodat er geen algen opgroeien is het enige wat je moet doen.
  • Heel goedkoop. Dit is waarschijnlijk de goedkoopste variant van een tuinhuis.

 

Nadelen

  • PVC tuinhuizen zien er minder mooi uit. Het gaat vooral om een snelle en eenvoudige opslagplaats.
  • Kan nooit dienen als een volwaardig tuinhuis. Een polycarbonaat tuinhuis is immers beperkt in grote en sterkte.
  • Na verloop van tijd zal kunststof (lichtjes) gaan verkleuren. Dit komt door allerlei weersinvloeden.

 

Kostprijs kunststof tuinhuis

Kunststof is een goedkoop materiaal, maar hoeveel je precies betaalt voor een tuinhuis in pvc is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het tuinhuis, de sterkte van de PVC, … De belangrijkste prijsbepalende factor is of je jouw tuinhuis al dan niet op maat laat maken:

 

1. Prefab kunststof tuinhuis

kunststof tuinhuis

Deze kant-en-klare PVC tuinhuizen koop je webshops of doe-het-zelf zaken. Ze zijn goedkoper dan een tuinhuis op maat, maar je boet dan wel in aan keuzevrijheid. Je kan niet volledig zelf bepalen hoe je tuinhuis er zal uitzien. Prefab kunststof tuinhuizen zijn namelijk beschikbaar in een standaard assortiment aan afmetingen, modellen, kleuren, … Let op, koop je een prefab kunststof tuinhuis, dan moet je ook zelf de plaatsing voorzien.

Prijs: gemiddeld € 300 à 1.600 (incl. btw, excl. montage). Bekijk het aanbod in de webshop.
Let op: controleer altijd goed wat in de prijs inbegrepen is. Bijvoorbeeld, zijn de vloer, dakbedekking, thuisbezorging, … meegeteld?

 

2. Kunststof tuinhuis op maat

pvc tuinhuis

Wil je liever volledig zelf kiezen hoe jouw tuinhuis in PVC eruit ziet? Laat dan een tuinhuis op maat installeren door een professionele plaatser. Deze verzekert je bovendien van een stabiele en correcte plaatsing. Je mag er ook vanuit gaan dat vakmannen enkel kwalitatief materiaal gebruiken, wat vanzelfsprekend een invloed heeft op de sterkte en levensduur van je tuinhuis. Je bent m.a.w. zeker van een kwalitatief resultaat op lange termijn.

Let op, het aanbod en de mogelijkheden kunnen sterk verschillen per vakman. We raden daarom aan voorstellen aan te vragen bij 2 à 3 professionele plaatsers. Zo kan je het aanbod en de prijzen makkelijk vergelijken:

Prijs: vanaf gemiddeld € 1.000 (incl. btw & montage). Vergelijk vrijblijvend verschillende offertes.

 

Offertes voor een tuinhuis op maat ontvangen?

Interesse in een tuinhuis of ander bijgebouw op maat, volledig aangepast aan jouw wensen? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van maximaal 3 gespecialiseerde schrijnwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers