Tuinhuis op maat laten maken? Vraag online offertes aan.

Tuinhuizen uit pvc

De meeste tuinhuizen worden uit hout gemaakt, maar indien je weinig aandacht schenkt aan het uitzicht van een tuinhuis kan je ook kiezen voor andere materialen, zoals PVC of polycarbonaat (kunststof). In de meeste gevallen ogen deze tuinhuizen niet zo mooi, maar doen ze perfect dienst als opslagplaats voor allerlei tuingerei. Om het uitzicht wat op te kalefateren kan je ook altijd kiezen om het tuinhuis te laten overgroeien met allerlei beplanting.

 

Voordelen en nadelen

Uiteraard heeft een PVC tuinhuis enkele voor- en nadelen ten opzichte van tuinhuizen uit andere materialen. We sommen ze hier even voor je op.

 

Voordelen

  • PVC tuinhuizen zijn heel licht. Je kan ze dus eenvoudig zelf ophalen uit een doe-het-zelf-zaak en zelf plaatsen.
  • Een tuinhuis uit PVC heeft bijna geen onderhoud nodig. Af en toe opschonen zodat er geen algen opgroeien is het enige wat je moet doen.
  • Heel goedkoop. Dit is waarschijnlijk de goedkoopste variant van een tuinhuis.

 

Nadelen

  • Laten we eerlijk zijn. PVC tuinhuizen zien er in de meeste gevallen niet echt uit. Het gaat vooral om een snelle en eenvoudige opslagplaats.
  • Kan nooit dienen als een volwaardig tuinhuis. Een polycarbonaat tuinhuis is immers beperkt in grote en sterkte.
  • Erg beperkte mogelijkheden. Een op maat gemaakt PVC tuinhuis bestaat niet.
  • Na verloop van tijd zal kunststof (lichtjes) gaan verkleuren. Dit komt door allerlei weersinvloeden.

 

 

Kostprijs kunststof tuinhuis

Kunststof is een goedkoop materiaal en doordat er niet al te veel aandacht aan het uitzicht van het tuinhuis moest worden gegeven kan de kostprijs laag gehouden worden.
Afhankelijk van de grootte van het tuinhuis, de sterkte van de PVC en andere gelijkaardige factoren wordt het tuinhuis duurder of goedkoper. Gemiddeld kan je prijzen verwachten die tussen 300 en 1500 euro liggen.