Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-huis.be
banner image

Moderne Tuinhuizen

Een modern tuinhuis -of design tuinhuis- bestaat in alle soorten, maten, types en materialen. Een modern tuinhuis definiëren is dan ook niet eenvoudig. Echter zijn er bepaalde kenmerken die een modern tuinhuis vrijwel altijd heeft om echt te kunnen spreken van een design tuinhuis. In dit artikel lees je enkele van deze eigenschappen, en natuurlijk vind je een heleboel leuke foto’s die als inspiratie kunnen gelden voor een tuinhuis die er enigszins modern uit ziet.

 

Eigenschappen design tuinhuis

We zeiden het hierboven al; vaste eigenschappen voor een modern of design tuinhuis bestaan er eigenlijk niet. Toch zijn er bepaalde kenmerken die vaak terugkomen:

 

Plat dak OF licht hellend dak

Bij een groot deel van de moderne tuinhuizen wordt gekozen voor een plat dak. Bij een plat dak wordt gekozen voor een vrij vierkant, of rechthoekig, tuinhuis. Hierdoor worden de lijnen van het tuinhuis erg strak gehouden, waardoor je een moderne impressie crëeert.

Een ander dak die je vaak ziet terugkeren bij een design tuinhuis is een licht hellend, of schuin, dak.
Hierbij gaat het in feite nog steeds om een plat dak, maar eentje die licht naar een bepaalde kant is overgeheveld. Je krijgt dus nooit een nok, aangezien het vlak die het dak maakt nog steeds uit één oppervlakte bestaat.

 

modern tuinhuis

 

Glas

Ook bij tuinhuizen die niet als modern worden afgestempeld wordt glas gebruikt, echter stopt het daar meestal bij de typische, kleine ramen. Bij een modern tuinhuis wordt vaak met veel glas gewerkt. Dit kan volledig doorzichtig glas zijn, maar ook vaak melklas. De deur wordt uit glas gemaakt (volledig, of met een kozijn uit een ander materiaal), en het tuinhuis wordt vaak voorzien van meer ramen, zodat er veel lichtinval in het tuinhuis wordt gegarandeerd.

 

Donker, licht of…

Tuinhuizen hebben vaak een heel donkere (hout)kleur. Bij moderne tuinhuizen wordt het vaakst gekozen voor een lichtere kleur, eventueel in combinatie met enkele donkerdere tinten, of zelfs ‘modernere’ ‘flashy’ verfkleuren.

Er zijn eigenlijk geen ‘exacte’ kenmerken voor een modern tuinhuis, zo hoeft een modern tuinhuis niet strak en vierkant te zijn, maar kan het even goed ronde vormen hebben. Hetzelfde geldt voor veel of weinig glas, donkerdere kleuren, …

 

TIP: vergelijken loont

Moderne tuinhuizen zijn er in verschillende uitvoeringen. Om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden (op vlak van afmetingen, materialen, afweringen, type daken, …), moet je goed vergelijken:

Ben je op zoek naar een modern prefab tuinhuis? Vergelijk dan het aanbod in de webshop.
Ben je op zoek naar een modern tuinhuis op maat? Vergelijk voorstellen via de offertepagina.

Door te vergelijken, krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden, krijg je meer inzicht in wat aansluit bij jouw wensen en behoeften én kan je dus ook makkelijker keuzes maken.

 

Offertes voor een tuinhuis op maat ontvangen?

Interesse in een tuinhuis of ander bijgebouw op maat, volledig aangepast aan jouw wensen? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van maximaal 3 gespecialiseerde schrijnwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers