Tuinhuis op maat laten maken? Vraag online offertes aan.

Moderne Tuinhuizen

Een modern tuinhuis -of design tuinhuis- bestaat in alle soorten, maten, types en materialen. Een modern tuinhuis definiëren is dan ook niet eenvoudig.
Echter zijn er bepaalde kenmerken die een modern tuinhuis vrijwel altijd heeft om echt te kunnen spreken van een design tuinhuis.

In dit artikel lees je enkele van deze eigenschappen, en natuurlijk vind je een heleboel leuke foto’s die als inspiratie kunnen gelden voor een tuinhuis die er enigszins modern uit ziet.

 

 

Eigenschappen design tuinhuis

We zeiden het hierboven al; vaste eigenschappen voor een modern of design tuinhuis bestaan er eigenlijk niet. Toch zijn er bepaalde kenmerken die vaak terugkomen:

 

Plat dak OF licht hellend dak
Bij een groot deel van de moderne tuinhuizen wordt gekozen voor een plat dak.
Bij een plat dak wordt gekozen voor een vrij vierkant, of rechthoekig, tuinhuis. Hierdoor worden de lijnen van het tuinhuis erg strak gehouden, waardoor je een moderne impressie crëert.
Een ander dak die je vaak ziet terugkeren bij een design tuinhuis is een licht hellend, of schuin, dak.
Hierbij gaat het in feite nog steeds om een plat dak, maar eentje die licht naar een bepaalde kant is overgeheveld. Je krijgt dus nooit een nok, aangezien het vlak die het dak maakt nog steeds uit één oppervlakte bestaat.

 

Glas
Ook bij tuinhuizen die niet als modern worden afgestempeld wordt glas gebruikt, echter stopt het daar meestal bij de typische, kleine ramen.
Bij een modern tuinhuis wordt vaak met veel glas gewerkt. Dit kan volledig doorzichtig glas zijn, maar ook vaak melklas. De deur wordt uit glas gemaakt (volledig, of met een kozijn uit een ander materiaal), en het tuinhuis wordt vaak voorzien van meer ramen, zodat er veel lichtinval in het tuinhuis wordt gegarandeerd.

 

Donker, licht of…
Tuinhuizen hebben vaak een heel donkere (hout)kleur.
Bij moderne tuinhuizen wordt het vaakst gekozen voor een lichtere kleur, eventueel in combinatie met enkele donkerdere tinten, of zelfs ‘modernere’ ‘flashy’ verfkleuren.

Er zijn eigenlijk geen ‘exacte’ kenmerken voor een modern tuinhuis, zo hoeft een modern tuinhuis niet strak en vierkant te zijn, maar kan het even goed ronde vormen hebben. Hetzelfde geldt voor veel of weinig glas, donkerdere kleuren, …
Kijk hieronder zeker eens naar de voorbeelden.

 

 

Inspiratie modern tuinhuis

Hieronder enkele mooie voorbeelden van moderne tuinhuizen.