Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-huis.be
banner image

Tuinhuis met plat dak

Kiezen voor een tuinhuis met een plat dak geeft je meer ruimte voor opslag. Je moet immers geen rekening houden met schuine dakpanelen. Dit type tuinhuis geeft vaak een modernere uitstraling en is verkrijgbaar in alle materialen; hout, steen, PVC en metaal.

 

Mogelijke dakbedekkingen

Deze dakbedekkingen zijn het populairst:

 

OPTIE 1: dakleer / bitumen / roofing

Dakleer, ook bitumen dakbedekking of roofing genoemd, wordt geplaatst in lange stroken van ongeveer 1m breed. Het is belangrijk dat er voldoende overlap is tussen de stroken om zo een waterdicht dak te garanderen. De plaatsing kan ook via verlijming of mechanische bevestiging, maar meestal wordt een gasbrander gebruikt. Door de hitte wordt het materiaal vloeibaar en kan het goed hechten aan het oppervlak.

Bitumen is relatief goedkoop, maar raakt wel makkelijker beschadigd, gaat minder lang mee (20 – 30 jaar) en is moeilijker te plaatsen dan EPDM.

Prijs: € 30 à 75 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

OPTIE 2: EPDM

Dakbedekking in EPDM wordt op maat gemaakt. Zo kan het in 1 stuk, naadloos op het dak geplaatst worden. Dat verlaagt het risico op lekkages. Door de elastische eigenschappen is het risico op scheurvorming bovendien klein. EPDM daken zijn ook erg sterk, UV-bestendig en onderhoudsvrij. Het gaat ook erg lang mee, tot 50 jaar of langer.

Prijs: € 30 à 80 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

Welke dakbedekking kies ik best?

Dat hangt vooral af van je eigen wensen en budget. TIP: laat je adviseren door een gespecialiseerde vakman. Deze kan je informeren over de mogelijkheden voor jouw situatie en helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wil je enkel dakbedekking laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend offertes op maat.
Wil je jouw tuinhuis volledig laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend offertes op maat.

 

tuinhuis plat dak

 

Offertes voor een tuinhuis op maat ontvangen?

Interesse in een tuinhuis of ander bijgebouw op maat, volledig aangepast aan jouw wensen? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van maximaal 3 gespecialiseerde schrijnwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers